DECIBEL

Decibel d.o.o. je specializiran za načrtovanje ter izvedbe prostorske akustike in zvočnih izolacij. Arhitektom nudimo consulting storitve za prostorsko in gradbeno akustiko pri novogradnjah in rekonstrukcijah. Pri naknadnih akustičnih obdelavah prostorov pa izvajamo celovite rešitve: od meritev akustike in akustičnih izračunov do izvedbe z dobavo in montažo.

Referenčni projekti :
-Kazina Ljubljana: Elaborat prostorske akustike -Akademija za gledališče, radio , film in televizijo Ljubljana: Elaborat prostorske akustike
-Športna dvorana Kidričevo: Načrtovanje akustike
-Azerbaijan Diplomatic Academy, Baku: Akustični consulting
-InnoRenew Coe Izola, raziskovalni inštitut: Elaborat prostorske akustike

Predstavitev novosti:
Storitve: Novost: akustično svetovanje- consulting. Klasični elaborati akustike, ki so obsežnejši, kompleksnejši in dražji , so potrebni le za najzahtevnejše projekte. Za druge primere je dovolj osnovnejša storitev akustičnega svetovanja, odvisno od potreb in zahtevnosti projekta. Spremljamo razvoj stroke in trg produktov , zato lahko neodvisno predstavimo možnosti, ovrednotimo učinkovitost in izvedemo primerjave.
Produkti: Lesene akustične obloge Topakustik in Topperfo so vedno bolj dovršene in raznolike z vidika učinka in izgleda. Novost so zaokrožene linije in serija Graphic z več kot petdesetimi dizajni perforacije in možnostjo izdelave unikatnih vzorcev. Primer novosti so akustični stropni paneli z integriranimi svetili, stenski absorberji zvoka s potiskom (fotografije, reprodukcije umetnin), 3D absorberji zvoka, akustične plošče iz lesnih in drugih naravnih materialov itd

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Akustika bi morala bi morala biti upoštevana pri načrtovanju vseh prostorov kjer ljudje delajo, se družijo in živijo. “Skrite napake” v smislu slabe akustike, ki jih identificirajo šele uporabniki, mečejo slabo luč na načrtovalce. Danes je na voljo že toliko akustičnih produktov, da ni potrebe po iskanju kompromisa med akustičnim učinkom in dizajnom. Pomanjkanje specifičnega strokovnega znanja s področja akustike pa je možno kompenzirati z vključitvijo akustičnega strokovnjaka.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Možnosti za akustično obdelavo so se iz običajnih ravnih površin in plošč razširile na široko paleto oblikovalskih rešitev. Arhitekte seznanjamo, da jim lahko svetujemo in pomagamo poiskati primerne akustične rešitve, da bi jih v odvisnosti od potreb oz. akustičnih zahtev in oblikovalskih preferenc lahko umestili v svoje projekte. Ker delujemo kot svetovalci in ne trgovci, nismo omejeni na točno določene ponudnike.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Izvedbe: Učinek akustično obdelanega prostora uporabniki ovrednotijo kot: ne bi verjeli, da je možno tako izboljšanje glede na predhodno stanje, ki je bilo neznosno/zelo moteče/stresno. Consulting: Arhitekti naše consulting storitve ocenjujejo kot potrebne in koristne, ker prispevajo k povečanju kakovosti arhitekturnih projektov.

Kontakt:

DECIBEL akustični inženiring d.o.o.
Vodnikova 1a, 5280 Idrija, SLO

Tel: +386 (0) 5 37 22 738,739
Fax:+386 (0) 5 37 22 799
E-mail: info@decibel.si
www.decibel.si