Nagrade Big arhitektura 2018 – zmagovalec v kategoriji javna in komercialna arhitektura

Projekt prenove podeželskega poslopja 19. stoletja je presežek na področju prenove: a tudi projekt, izpeljan z največjo mero spoštljivosti- do starega grajenega tkiva, narave in ranljivih skupin ljudi.
Veliko prelivajoče dvorišče je primer odličnosti v oblikovanju zunanjega prostora; z macesnovimi kubusi novih programov, premišljeno vstavljenimi v obstoječo opečno strukturo.
Tradicionalno zgrajen kamnit zid zamejuje zunanje funkcije od notranjih: tu kooperativa ekološkega kmetovanja sobiva s stanovanjsko skupnostjo ljudi z downovim sindromom. Kulturni center z nastanitvenimi kapacitetami živo utripa z bio tržnico.

Harmonija v bivanju, skozi pozitivne vrednote.

 


DATOTEKA
Avtorji: traverso-vighy architetti; Giovanni Traverso in Paola Vighy
Sodelavci: Lucia Angelini, Cristina Baggio, Chiara Cavalieri, Stefania Dal Bianco, Giulio Dalla Gassa, Giulia Maria d’Arco, Aurelia Marzano, Grace Rome
Fotografije: Alessandra Chemollo

Lokacija: Vicenza, Italija
Izvedba: 2017
Parcela: 170.000 m2
Pozidana površina: 3.091 m2

Omogočajo: